Top
z

Quina és l’activitat física adequada per la teva edat?

Per a nens entre 5 i 17 anys, l’activitat física consisteix en jocs i educació física. La finalitat d’aquesta activitat és millorar les funcions cardio respiratòries i musculars i la salut òssia. 60 minuts al dia serien suficients per aquesta franja d’edat.

Pels que tenen entre 17 i 40 anys l’objectiu és mantenir la massa magra muscular i conservar la flexibilitat ja que en aquesta franja d’edat es comença a perdre. El més ideal es practicar esport uns 150 minuts d’activitat física moderada o 75 d’intensa a la setmana. Running, ciclisme, ioga o flexions són els esports més recomanats

Pels que tenen entre 40 i 65 anys és important fer feina muscular ja que així podrem prevenir malalties de les articulacions. El més ideal es practicar esport uns 150 minuts d’activitat física moderada o 75 d’intensa a la setmana. Seria recomanable practicar ioga i tai-txi però també podem recórrer a les peses.

A partir dels 65 anys l’objectiu és evitar les caigudes i preservar l’autonomia personal. Els exercicis han d’anar enfocats a la millora de l’equilibri i el manteniment de la mobilitat.

A AnyósPark tenim socis de totes les edats i, lògicament, aquestes premisses depenen molt de la condició física de cadascú. Us animem a tots a practicar esport i si teniu dubtes, consulteu als nostres fantàstics monitors.

La pràctica d’esport ens aporta benestar mental i redueix el risc de patir malalties associades al sedentarisme. És important practicar esport tinguem l’edat que tinguem.

c
Share